Welke drone past bij mij?

Het hoge woord is eruit: je gaat een drone kopen. Maar welke wordt het? Met de toenemende populariteit van dit handige, vliegende apparaatje, neemt ook het aantal modellen waar je uit kunt kiezen in rap tempo toe. Ben je geen expert, dan is de kans groot dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet je op letten als je een drone aan gaat schaffen? Welk model past bij jou, en welk exemplaar kun je maar beter in de winkel laten staan?

Wat doe je?

Voor je beslist in welke hoek je je nieuwe drone moet gaan zoeken, is het verstandig eerst even op een rijtje te zetten wat je er precies mee wilt gaan doen. Zie je de drone als speelgoed, waar je (misschien wel samen met je kinderen) leuk mee wil spelen? Gaat het je vooral om het vliegen, het gevoel dat je iets dat jij bestuurt de lucht in kan sturen en kan laten doen wat jij wil? Weet je niet zeker of je langer dan een paar keer geboeid zal blijven door je nieuwe speeltje, en vind je het zonde om er te veel geld aan uit te geven?

Kies dan voor een goedkope variant, waarbij je eventueel ook terecht kan in de speelgoedwinkel. Kijk ook hier goed naar de specificaties en lees reviews, zodat je zeker weet dat je aanschaf geen tegenvaller wordt. Om simpelweg een beetje mee te vliegen en spelen zijn de meeste modellen prima geschikt, maar kijk bijvoorbeeld wel even of het mogelijk is om een extra accu aan te schaffen. Juist als je er een beetje mee aan het spelen bent is het balen als je drone na 10 minuten alweer opgeladen moet worden, dat betekent wel heel kort speelplezier.

Beelden

Heb je een duidelijk doel voor ogen met je drone, en gaat het je niet zozeer om het spelen ermee, maar meer om de beelden die je vanuit de lucht kunt schieten? Dan val je in een heel ander segment, waarin je overigens ook weel volop keuze hebt.

In dit geval is het belangrijk om niet alleen te kijken naar zaken als bedieningsgemak en accuduur, maar zeker ook naar de capaciteiten van de camera. Je komt, als je mooie beelden wilt schieten, al snel uit op bijvoorbeeld de DJI Mavic 2 Pro of vergelijkbare modellen. Deze zijn prima te besturen en makkelijk in gebruik, maar ook voorzien van een lens waarmee je prachtige resultaten kunt halen.

Posts created 2

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven