Ontstaan van de hoescasesjes

Bijna iedereen heeft er één, maar weinigen weten eigenlijk waar die eigenlijk vandaan komt. Ik heb het misschien wel over het meest gebruikte apparaat ter wereld. De telefoon. Welke geniale man heeft deze eigenlijk bedacht? En waarom? In dit artikel ga ik antwoord geven op deze vragen.

Het begon allemaal bij de Italiaanse uitvinder Antonio Meucci. Antonio werd geboren in San Frediano, een stadje dichtbij Florence. Antonio bedacht de telefoon door toeval. Op een dag toen hij een behandeling (hij behandelde zieken door middel van schokken) aan het voorbereiden was hoorde hij zijn vriend praten vanuit een andere kamer praten uit een koperen buis. Dit had hij nog nooit gehoord en besefte dat het kwam door het stuk koper dat tussen hen in lag. 10 jaar lang werkte hij aan zijn uitvinding om hem beter en beter te maken. In 1855 raakte zijn vrouw voor een deel verlamd en maakte hij een telefoonsysteem door het hele huis. Op deze manier kon hij vanuit zijn hele huis communiceren met zijn verlamde vrouw. Toen door een zware explosie Antonio in het ziekenhuis belandde probeerde zijn vrouw de prototypes van de telefoon te verkopen om zo aan geld te komen. Toen Antonio uit het ziekenhuis kwam, wist zijn vrouw niet meer aan wie de prototypes verkocht waren. Antonio ging opnieuw werken aan zijn telefoon en probeerde geld te verzamelen om het patent aan te kunnen vragen (toentertijd 250 dollar, wat erg veel geld was). Hiervoor stuurde hij zijn prototype en een technische omschrijving naar ‘Western Union’. De firma gaf echter aan dat ze geen tijd hadden voor deze uitvinding en toen Antonio twee jaar later zijn prototype en technische omschrijving terug wou was deze ‘’kwijt geraakt’’.

Weer twee jaar later had Alexander Graham Bell genoeg geld om patent aan te vragen voor iets wat niet helemaal op een telefoon leek, maar het wel was. Hij noemde dit de ‘sprekende telegraaf’. Meucci kwam erachter en tot aan zijn dood heeft de rechtszaak gelopen. In die tijd werd onder andere ontdekt dat ook de technische omschrijving van de ‘sprekende telegraaf’ kwijt was geraakt bij het Patent Office. Later bleek zelfs dat het Patent Office de papieren van de telefoon hadden verkocht of gegeven aan de heer Bell. Toen naar buiten kwam dat Bell de boel aan het oplichten was, deed de regering er niks aan. Het werd zelfs bewezen dat ‘Firma Bell’ twintig procent van de winst had beloofd aan de ‘Western Union’. Tot aan de dood van Meucci liep de rechtszaak, maar deze werd nooit gewonnen. Na zijn dood in 1889 werd de rechtszaak stopgezet. Pas in 2002, meer dan 100 jaar later, kreeg Meucci zijn gelijk door het Amerikaanse Congres die het werk van de Italiaan eerde.

De man met de eerste telefoon, Antonio Meucci, wist zijn telefoon niet goed te beschermen, waardoor anderen er vandoor gingen met de eer. Zeker nu de telefoon dagelijks wordt gebruikt, staan er steeds meer ‘belangrijke’ gegevens op onze telefoons. Het is dus van belang om de telefoon goed te beschermen, zodat deze gegevens niet verloren gaan. Hiervoor bestaan verschillende hoesjes en cases. Een plek waar u telefoonhoesjes kunt kopen is http://www.hoesjescases.nl/.

Maak niet de zelfde fout als Antonio en bescherm uw telefoon. Voor u het weet raakt u hem kwijt en krijgt u hem niet meer terug.

Posts created 69

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven