Hoe bescherm jij je kostbaarste bezit?

Wat is jouw kostbaarste bezit? En hoe bescherm jij dit tegen alles wat er mis zou kunnen gaan?

Je kostbaarste bezit

Wat is je kostbaarste bezit? Het is nogal een vraag. Veel mensen zullen hem beantwoorden met ‘mijn kind(eren)’, ‘mijn partner’, ‘mijn familie’ of ‘mijn gezondheid’. Voor sommige mensen is hun huisdier hun kostbaarste bezit, voor anderen is het iets abstracter, bijvoorbeeld hun vrijheid, ook een groot goed.

Wat voor jou het meest waardevol is, dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Of het echt mogelijk is om iets aan te wijzen, als je moet kiezen uit al deze immateriële zaken? Waarschijnlijk niet. Het is tenslotte lastig om te stellen dat je kinderen waardevoller zijn dan je partner, je hond dan je vrijheid of je familie dan je gezondheid. Dit zijn keuzes die geen mens kan maken, en dat hoeft ook niet: het valt simpelweg niet in waarde uit te drukken.

Geld!

Waar het in het geval van immateriële zaken onmogelijk is om aan te geven wat het meest waardevol is, wordt het voor zaken waar letterlijk een prijskaartje aan hangt al een stuk gemakkelijker. Een auto is nu eenmaal duurder en dus waardevoller dan een fiets. Een televisie over het algemeen duurder dan een radio, en een laptop duurder dan een normale koptelefoon. Om je kostbaarste bezit vast te stellen hoef je dus alleen maar een lijst te maken met de spullen die je hebt, en hoeveel deze waard zijn. Simpel, toch?

Niet helemaal. Want ook voor materiële zaken geldt dat de waarde die je eraan hecht voor een groot deel afhangt van hoe zeer je de spullen nodig hebt. Een laptop kan hartstikke duur zijn, maar als je hem helemaal nooit gebruikt en hij in een hoekje stof staat te vangen, zal je er weinig waarde aan hechten. Ben je ondertussen wel helemaal gek van muziek, en kan je geen dag zonder je koptelefoon? Dan kan deze misschien in letterlijke waarde goedkoper zijn, maar voor jou veel waardevoller.

Als je de materiële waarde en de gebruikswaarde van de spullen die je bezit op een rijtje zet, is er bij heel veel mensen iets dat gegarandeerd bovenaan zal eindigen: hun smartphone. De aankoopprijs is tenslotte behoorlijk hoog en veel mensen kunnen tegenwoordig nauwelijks meer zonder. Niet zo vreemd dat telefoonhoesjes steeds meer verkocht worden: je kostbaarste bezit wil je tenslotte goed beschermen! De P20 lite hoesjes, hoesjes voor iPhones en al die andere merken vliegen over de toonbank. Zorg ervoor dat je telefoonhoesjes koopt van goede kwaliteit, die je smartphone sowieso goed beschermen tegen vallen en stoten. Zo heb je een stuk langer plezier van je kostbaarste bezit.

Posts created 70

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven