De zomermaanden zijn goud waard voor sim only providers

Ieder jaar knijpen sim only providers hun handjes weer dicht als ze zien dat veel gebruikers weer op vakantie gaan en niet letten op hun data en belminuten. Ze zijn dan vergeten om hun internet uit te schakelen of een aparte vakantiebundel aan te schaffen die speciaal is bedoeld voor het buitenland. Het gevolg is dat de kosten in een rap tempo omhoog gaan en dat de gebruikers na hun vakantie van een koude kermis thuiskomen als ze een torenhoge rekening op de mat zien liggen. Voor de providers betekent dit kassa, want de gebruikers moeten dan meer betalen dan normaal. Om dit te voorkomen kun je aantal acties ondernemen, voordat je op vakantie gaat. Welke zijn dat?

Schaf een aparte bundel aan

Het werd al even aangehaald, maar voordat je op vakantie gaat is het verstandig om een aparte bundel aan te schaffen voor het buitenland. Met deze bundel betaal je apart voor belminuten, internet en Sms’jes. Je kunt dan zelf kiezen wat je denkt nodig te hebben voor de vakantie. Vaak bieden providers meerdere opties aan qua belminuten, data en sms’jes, dus de keuze wordt ook nog eens vergemakkelijkt voor jou. Het gevolg van een aparte bundel is dat de kosten niet in rekening wordt gebracht op je huidige abonnement. Zodoende kom je niet voor een verassing te staan als je weer thuiskomt

Schakel internet uit

Ook dit punt werd in de inleiding al even naar voren gebracht, maar dit spreekt natuurlijk voor zich. Toch vergeten veel mensen om hun dataroaming uit te schakelen voordat ze op vakantie gaan. Dit scheelt namelijk ontzettend veel geld. Waarschijnlijk zijn er ook plekken met Wi-Fi aanwezig op vakantie, dus het is raadzaam om gebruik te maken van een Wi-Fi verbinding in plaats van de dataroaming in te schakelen. Met Wi-Fi maak je namelijk gebruik van plaatselijk internet en dat kost je helemaal niets. Tref dus voorzorgsmaatregelen voordat je op vakantie gaat, want anders kan het een behoorlijke dure vakantie worden.

Posts created 70

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven