Bumpers voor de iPhone

Een bumper is een bescherming voor de iPhone, die als een rechthoek over de zijkanten, bovenkant en onderzijde van het toestel geschoven wordt.

Hoewel de hedendaagse iPhone is voorzien van een touchscreen van gehard glas dienen ze nog wel beschermd te worden tegen krassen of stoten. Schade aan de iPhone kan zowel bestaan uit deuken in het chassis als een gebarsten scherm. Doordat de rand van de bumper slechts een millimeter boven het oppervlakte van het scherm uitsteekt is het mogelijk om de telefoon neer te leggen op een niet schone ondergrond.

iPhone6metabonnement.eu

Bij de keuze van een bumper voor de iPhone i.p.v. een regulier hoesje, dat ook het scherm beschermt, speelt het gestroomlijnde uiterlijk van de telefoon een grote rol. De bumper case wordt dan ook vaak gekocht door mensen, die geregeld het uiterlijk van hun iPhone willen veranderen. Maar ook het bedieningsgemak en de prijs tellen mee bij de keuze voor een bumper case.

De voordelen van een bumper voor de iPhone zijn:

De bumper werkt schokabsorberend, waardoor de randen van het toestel worden beschermd tegen kras- en stootschade.

Door de diverse stijlvolle designs wordt het gestroomlijnde uiterlijk van de iPhone geaccentueerd en verfraaid.

Handige uitsparingen zorgen ervoor dat de functionaliteit van de iPhone niet verloren gaat.

De bumper is zo onopvallend dat het een standaardonderdeel van de telefoon lijkt i.p.v. een bescherming.

De bumper is gemakkelijk aan te brengen, waardoor er vaker gewisseld kan worden.

Lichtgewicht.

De bumper voor de iPhone kan gemaakt zijn van:

  • Hard kunststof
  • Metaal, zoals aluminium
  • Gegoten kunststof (TPU)
  • Een combinatie van TPU en hybride kunststof of aluminium

Het zachte materiaal TPU is flexibel en buigzaam. TPU is een steviger materiaal dan siliconen, geeft goede stootbescherming en heeft een antislip functie. Dit type kunststof is heel goed bestand tegen oliƫn en vetten. De bumpers van TPU zijn populair omdat zij, behalve beschermend werken, te koop zijn in vele kleuren, al dan niet transparant.

Door te kiezen voor een trendy design kan de iPhone extra opvallen; zoals een metalen bumper met strass-steentjes. Een bumper gemaakt van hard kunststof of metaal leent zich uitermate om de achterzijde te laten bedrukken met eigen prints, teksten, logo’s of foto’s.

Een minimalistisch design van transparant hard kunststof laat daarentegen juist het toestel zelf goed tot zijn recht komen.

Bij het kopen van een bumper moet goed gekeken worden naar de maten van het toestel. De iPhone moet strak in de bumper liggen.

Posts created 69

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven